torstai 24. tammikuuta 2013

Kävelyä ja kirkkaita vesiä


NONIIN!

Kelit paranivat ja niin kävi myös kalastusolosuhteille! Pääsimme vihdoinkin vaeltamaan ja kalastamaan – tähän asti onkin lähinnä ajeltu autolla ja todettu jokien olevan tulvassa… Vanski on nyt tuunattu edustavammaksi huulirasvalla!

Useampia onnitteluja on huudeltu ohiajavista autoista :)


Noin viikko on nyt vietetty rinkka selässä ja vapa kädessä, etsien jokia joissa kalastuspaine ei olisi kova. Seelannissahan on nyt kalastuskausi parhaimmillaan ja ruuhkaisimmillaan tarkoittaen, että tien vieressä olevilla kohteilla ei tarvitse olla yksin. Samoin kalat alkavat olla hysteerisen arkoja, pelkkä hieman viistävä perho aiheutti muutaman kalan ripeän pakenemisen poolien syvyyksiin. Varovainen lähestyminen on ollut lähes avainasemassa ja joidenkin kalojen eteen on kirjaimellisesti ryömitty heittoasemiin! Muutaman kerran se kuuluisa ensimmäinen heitto on kuitenkin onnistunut täydellisesti ja on päässyt viimeinkin väsyttelemään paikallista taimenta!  

 
Tällä kertaa polvillaan :)
Se ensimmäinen ( 65 cm)

Eräällä eteläsaarella sijaitsevalla joella koin ehkäpä upeimman perhokalastuskokemuksen tähän asti. Kävelimme Elisan kanssa varovaisesti ylävirran suuntaan kunnes näimme mahtavassa poolissa suuren kalan ruokailevan todella aktiivisesti pinnasta. Koitimme ottaa kalan touhuista videota mutta hankalat valaistusolosuhteet tekivät hommasta mahdotonta.. Sen sijaan toinen tarjottu pintaperho kelpasi kalalle jota saikin ohuesta perukkeesta (0,16mm) ja pienestä koukusta (#16) johtuen väsytellä hieman totuttua pidempään. Lopulta haavin pohjalla lepäsi hieno, noin 8 paunainen taimen!



8 paunainen ottaa hetken aurinkoa ennen pääsyä vapauteen

Sääennuste lupailee hyvää, joten yhden hostelliyön jälkeen lataamme rinkat uusilla pussipastoilla sekä pikapuuroilla ja suuntaamme taas uudelle joelle. Toivottavasti pitkä vaellus kannattaa ja pääsisi kosketuksiin yli 10 paunaisten taimenten kanssa! Harmi että tältä joelta ei pitäisi karttojen mukaan löytyä yhtään kuumaa lähdettä jollaisessa pääsimme aiemmin vaelluksen jälkeen pulikoimaan (oli koko päivän kestäneen joessa kahlaamisen jälkeen melkoisen mahtava kokemus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti