maanantai 18. tammikuuta 2016

Purokalastusta ja länsirannikon lumoa

Jatkoimme Queenstownissa hyvällä syyllä hääpäivän juhlintaa. Satuimme bongaamaan jo etukäteen sieltä kehutun Fishbone-ravintolan, joka mainosti kattavaa seafood-lautasta. Mika varasi pöydän ja lautasen etukäteen ja hyvä niin, ravintola oli täynnä ja osterit loppuneet, kun pääsimme paikalle. Ilta oli onnistunut. Oli hauskaa olla vähän aikaa kaupungissa metsässäoleilun jälkeen. 


Seuraavana päivänä matka jatkui eteenpäin. Tarkoituksena oli taas tavata Juike ja Joel ja lähteä yhdessä iltapäiväkalaan pikkuiselle purolle. Paikka osoittautui loistavaksi: vesi oli kirkasta ja kalojen syönti näkyi erinomaisen hyvin.  Kalastus oli niin hyvää, että päätimme jäädä yöksi vielä samaan majoitukseen ja onkia samaa pätkää uudestaan seuraavana päivänä.



Harmi vain, ettei onni ollut enää puolellamme purolla. Sää muuttui hyvin tuuliseksi. Itse asiassa niin tuuliseksi, että odotimme kalastuksen olevan lähes mahdotonta. Oletus osoittautui onneksi vääräksi: tuuli oli puuskittaista ja sopivissa kohdissa pääsi kuin pääsikin heittämään.

Kirkasta vettä purolla


Matka jatkui eteenpäin kohti länsirannikkoa. Suunnitelmana oli löytää sekä joki- että merikalastuspaikkoja rannikon läheisyydestä. Merestä ongittiin kahawaita, joka on vähän kuin taimenen ja sillin tms. välimuoto. Suurimmat kahawait olivat reilu kolmikiloisia, ja kokoisekseen ne tappelivat hyvin. Parin tunnin tykityksen jälkeen tinseleistä ei ollut koukun lisäksi juuri muuta jäljellä, joten oli aika siirtyä motorparkkiin grillaamaan osa päivän saaliista! Bonuksena saatiin illalle kaunis auringonlasku päivän kuurosateista ja pilvisyydestä huolimatta. 











Seuraavana päivänä oli tarkoitus testata uutta jokea, josta ei ennakkotietoja juuri ollut. Rinkat lastattiin selkään ja lähdettiin tarpomaan jokea ylävirtaan. Varsin pian tuli kuitenkin selväksi, että Westcoastin puska vei voiton – joki ei ollut alaosiltaan ylitettävissä ja pusikon läpi pääsemiseen olisi tarvittu moottorisaha tai liekinheitin. Autojen nokat käännettiin takaisin kohti merta ja kahawaita, ja iltapäivä sujuikin suunnitelmista poiketen kahawaiden väsyttelyn merkeissä.


Merikalastuksen jälkeen tehtiin vähän turistintöitä ja ajomatkalla pohjoiseen kävimme tutkimassa Franz Josefin jäätikköaluetta. Jäätikölle ei pääse suoraan kävelemään, mutta rajattua polkua pitkin pääsi aika lähelle sitä tutkimaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti