sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Queenstownin vilskeestä Westcoastin luontoon

Queenstown osoittautui hauskaksi pikkukaupungiksi, josta löytyi paljon samankaltaisuutta verrattuna meidän viime vuoden kotikaupunkiin Tromssaan. Molemmat ovat jyrkän mäen rinteille ja juurelle levittäytyviä pikkukaupunkeja, joissa ajaminen on aikamoinen haaste. Molemmissa on pieni  keskusta ja päävetonaulana veden äärellä olevat kahvilat ja ravintolat.  Queenstown oli meille mukavaa vaihtelua Fiordlandin jälkeen ja ennen siirtymistä kohti länsirannikon luontoa. Oli hauskaa kävellä pitkästä aikaa kaduilla ja olla ihmisvilinässä. Kävimme illalla jopa baarissa (tosin vaatetuspuoli oli rajoitetusta rinkansisällöstä johtuen hieman retkeilyhenkinen….). Lisäksi herkuteltiin Fergburgerin super-kuuluisilla hampurilaisilla. Kyllä, myös Elisa hurjiintui syömään hampurilaista, kun kerrankin oli erikoisilla täytteillä ja hyvistä raaka-aineista tehtyjä tarjolla :)

Kuuluisan Fergburgerin ruokalista

 Myös Vanski pääsi varikkokäynnille paikalliseen hyvin ystävälliseen ja nopeaan autokorjaamoon, kun paria päivää aikaisemmin yhdellä järvireissulla sen pohjapanssari otti vähän osumaa.  Viihdyimme Queenstownin ympäristössä useamman päivän ja sen jälkeen matka jatkui muutaman stopin kautta kohti Westcoastia.

Queenstownin keskustaa


Bloginpäivittäjä työntouhussa


Maisemia Wakatipu-järveltä


Ajopäivämme ensimmäinen stoppi oli kuuluisalla Aurumin viinitilalla (valittu Uuden-Seelannin parhaaksi kolmena vuotena peräkkäin), josta maisteluiden jälkeen törsättiin ja ostettiin pullo Pinot Noiria mukaan. Seuraava stoppi oli lounas Wanakajärven rannalla ja kolmas stoppi Wanaka Beerworksissa. Tuossa pienessä panimossa saimme henkilökohtaisen ja hyvin kattavan esittelyn pienpanimotoiminnasta ja lisäksi sekä maisteluun että myös mukaan erinomaisia oluita. Taisi Mikaa vähän olutharrastuskärpänen puraista, ajomatkalla hän suunnitteli oman oluen tekemistä, kunhan päästään takaisin Suomeen.

Viininmaistelua                          


Ja lisää maisteltavaa....

Neljäs stoppi oli kauppareissu Wanakasta ja illallistarpeiden osto viinipullon seuraksi. Viides stoppi oli Fantail-vesiputouksille. Elisa on erikoistunut matkalla bongaamaan erityisesti vesiputouksia. Täytynee kirjoittaa niistä oma blogitekstinsä jossakin vaiheessa  hienoine kuvineen :) Kuudes stoppi oli toisille vesiputouksille, kun päästiin ihastelemaan Thunder Creek fallsia. Sen jälkeen päästiin noin ehkä seitsemännellä stopilla suunniteltuun majapaikkaan Pleasant Flatille. Illan kruunasi Mikan valmistamat herkulliset lammaspihvit ja erinomainen viini. 

Thunder Creek Falls

Mika kertoilee seuraavaksi varmasti taas kalastuskuulumisia. Tämän kirjoituksen voisi lopettaa muutamaan Westcoastin parhaimpaan palaan valokuvien muodossa. Olemme monena iltana odotelleet kuuluisia Westcoastin auringonlaskuja, ja yhtenä iltana onnistuimmekin näkemään kauniin ja kuvattavan arvoisen. Reissu on jatkunut nyt länsirannikkoa pohjoiseen. Matkalle on mahtunut kauniita rantamaisemia, pingviinien pongausta (vain jälkien muodossa) sekä jäätiköihin tutustumista. Nyt ollaan jo sisämaassa ja jäljellä olisi pari päivää eteläsaarta ennen matkan jatkumista lautalla Pictonista Wellingtoniin pohjoissaaren puolelle.


Westcoastin auringonlasku

Ajopuutaidetta rannalla


Fox Glacier- jäätikkö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti