sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tarinoita metsästä

Huhhuh, nyt on taas kävelty :)

Päädyimme kalastamaan melkoiseen erämaahan polkujen ulottumattomiin, tosin valitettavasti ei helikopterikalastajien ulottumattomiin.

Retki alkoi totuttuun tapaan kalastamalla koko päivä rinkka selässä ylävirtaan ja kauemmas tiestä edeten. Alkumatkasta ei jalanjälkiä näkynyt, tosin emme käyttäneetkään "muinaista" polkua vaan etenimme jokea pitkin. Aika alkumatkasta siiman päähän eksyikin nätti, muistaakseni noin 7 paunainen kala joka pääsi jatkamaan eloaan kuvausten jälkeen.

Eka

Pariin kertaan päästiin oikein aitiopaikalta spottailemaan kun tulvien liikuttelemat tukit olivat päätyneet kivenjärkäleiden väliin.

Piippuhyllyltä heittoa

Ensimmäisen yön majapaikaksi valittu hutti (kyllä, näitä huteja tiputellaan ilmeisesti koptereilla myös keskelle ei mitään) sijaitsi vaikeakulkuisen gorgen yläpuolella, joten loppumatkasta piti valitettavasti siirtyä viidakkoon etsimään polkua. Ei ollut helppoa ei, muutama hikipisara ja kirosana vuodatettiin ennen hutille pääsyä. Samalla päätimme, että paluumatkalla vaikka uidaan gorgen kautta mutta tuossa viidakossa ei enää rämmitä!

Aamulla liikkeelle kohti vielä kaukaisempia maisemia ja uusia kaloja. Paikka tuntui olevan vähäkalainen ja kopteri-laiskureiden suosima, joten kävelyä jatkettiinkin sitten suunnitelmista poiketen koko päivä hämärän tuloon asti. Matkalla nähtiin muutamia kaloja, mutta poolit muistuttivat enemmän järviä kuin jokia ja niiden kalastaminen oli vaikeaa/mahdotonta. Muutamat poolit olivat todella erikoisia, ilmeisesti joki oli tulvien aikana kaivanut uuden uoman johon oli jäänyt joitakin puita pystyyn!

Kalaton metsä

Olimme jo etsimässä sopivaa paikkaa teltalle kun näimme aika kivan kokoisen fisun ruokailemassa hienossa poolissa. Pooli oli melko syvä, ja sainkin pidentää dropperin peruketta reilusti ennen kuin kala nappasi pikkuisen nymfin. Hetken veivaamisen jälkeen haavissa lepäsi tosi nätti, 8 paunainen taimen. Väsyttelin kalaa sen verran lyhyen aikaa, että virkeä kala lähti käsistä hetkeä liian aikaisin - kuten kuvasta näkyy...

Lähti mopo käsistä

Illan viimeinen loppuvastustaja oli telttapaikan löytäminen jyrkkärinteisestä viidakosta, pienillä raivaustöillä sekin onnistui! Tosin telttaamme suurempaa yksikköä ei tähän koloseen olisi saatukaan.

Koti 2


Reissun viimeinen varsinainen kalastuspäivä alkoi kerrankin ilman rinkkoja, ja jatkui ilman kaloja (korrelaatiokerroin??). Talsimme muutamia kilometrejä ylävirtaan, mutta varsin pian päätimme lähteä paluumatkalle. Rannat muuttuivat todella hankalaksi kulkea ja ennen reissua katsomamme sääennuste näytti sille, ettei kovin pitkään alueella sopisi heilua tai pääsisi kokemaan alueen kuuluisat tulvat. Lisäksi se, että olimme jo kävelleet hyvän tovin topokarttamme reunan yli sai aikaan lisäpontta päätöksentekoon..

Seikkailun päätepiste


Yhtä kaikki joki oli sellainen kuin pitikin: kaukana kaikesta, upea ja kaloja vähän, mutta isoja. Ilman kopterikalastajien käyntiä joitakin päiviä aiemmin olisi varmaan tullut joulu ja juhannus samaan aikaan, nytkin seikkailu oli todellakin vaivan arvoinen! Paluumatka tehtiin gorgen kautta jokea pitkin ja sehän menikin hyvin Elisan päästessä yhden kohdan oikein reppuselässä joen yli. Elisan päätyminen ampiaspesään hetkeä aiemmin olisi tosin voinut jäädä tapahtumatta..

Paluumatkan keskikokoinen, eli 7 paunainen


Muutaman päivän pasta + purkkiruokadieetti aiheutti sen, että illalliseksi piti saada jotain tuoreempaa. Palattuamme maastosta vanskin nokka kääntyikin kohti merenrantaa ja isohkon joen suistoaluetta minkä tiesimme hyväksi paikaksi kahawain pyyntiin. Paikallisten naureskelut perhovehkeille loppuivat lyhyeen kun tinseli osoitti tehokkuutensa. Jokaisella heitolla kalat loiskivat hulluina perhon perässä, eikä aikaakaan kun illallinen oli taattu! Kahawai on hyvä tappelemaan ja näin mitä mainioin perhokala, lisäksi oikein hyvän makuinen. Jätin eräälle paikalliselle yhden tinselin, paikallisten kiinnostus perhoihin lisääntyi uusiin sfääreihin tämän vierailun aikana :)

Seuraavaksi ovat vuorossa viimeiset päivät eteläsaarella, pitää katsoa jos ehtisi vielä ongelle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti