maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vähän kalastusta pohjoisessa



Kalastus pohjoissaarella ei toistaiseksi ole ollut kovin hääppöistä. Pitkään jatkunut sateeton jakso kuumine päivineen on saanut aikaan sen, että vedet ovat todella alhaalla ja lämpimiä. Jopa kylmyydestään kuuluisa Taupo-järvi oli niin lämmin, että siinä viitsi ihan kunnolla uidakin! ”Listalla” ollut BigO oli viisainta jättää väliin kokonaan, kalat ovat oppaiden mukaan nyt niin syvällä ettei kalastus ole kummoista. Kävimme sen sijaan onkimassa kuuluisalla Tongariro-joella, vaikka tapaamamme opas kertoi kalojen olevan erittäin passiivisia ja vaikeita. Arvelin tilanteen vaativan erikoistoimia, eli taas pidempää ja ohuempaa peruketta. Lopulta peruke lienee ollut noin 7 metriä pitkä, ei ollut tuulessa hääppöinen heitettävä dry & dropper-yhdistelmä! No, sain setillä pari noin 1,5 – 2 kiloista kirjolohta ottamaan oppaiden pyytäessä tyhjää. Toista kirreä syötiin antaumuksella kunnes löytyi muutama pahan makuinen loinen, joiden johdosta lounas vaihtui fish & chipseihin paikallisella snagarilla! (Oho, tulipas nimettyä joku paikkakin, tosin niin tunnettuja ettei liene väliä) :)


Pari metriä peruketta ja kuuluisa joki


Päätimme vaihtaa maisemaa muutaman sadan kilometrin ajomatkan päähän, jossa odottelisi trophy-kaloistaankin kuuluisa joki muutaman tunnin tramppamisen takana tietenkin! No, sääennuste toki muuttui täysin ajomatkaan kulutetun päivän aikana, ja sadekuurojen sijaan ennuste povasikin noin viikon yhtämittaista ropinaa.. Suunnitelma vaihtuikin nopeasti järvikalastukseen ja mahdollisesti toiseen, lyhyemmän kävelyn takana olevaan jokeen. Tässä joessa virtasi vettä ihan koko ämpärillinen tai maksimissaan kaksi, joten sekin jätettiin sikseen. 


Aivan joen alaosassa kuitenkin näkyi muutamia kaloja joista saimme osan ottamaan osan kaloista uidessa karkuun perhon havaittuaan. Koko ei ollut ihan tavoitteessa, mutta parinkin kilon kalat piristivät mieltä kummasti. Elisakin sai yhden hankalan kalan ottamaan, mutta pahaksi onneksi peruke meni poikki kesken kaiken! Itse katkotin myös perukkeen yhden arviolta 7 paunaisen kalan kanssa- tämän jälkeen uusi perukemateriaali menikin tutkintaan. Pahaksi onneksi aiemmin käyttämämme ja erinomaiseksi osoittautunut Visionin prisma-fluoro otti ja loppui muutaman paksuuden osalta ja jouduimme hankkimaan paikan päältä uutta siimaa. Tunnettukaan merkki ei näemmä takaa aina laatua, paskaa kalliissa paketissa lähinnä..



Perinteinen kalastusvaatetus - farkut & släbärit


Seuraava operaatio oli ajaminen jälleen uusiin maisemiin. Kohteina Waitomo caves sekä kalastelut jossakin matkan varrella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti