maanantai 11. maaliskuuta 2013

Wellingtonista Tongariroon


Yöpaikkamme keskellä Wellingtonia

Matkustimme siis lautalla Pictonista Wellingtoniin helmikuun viimeisenä päivänä ja siitä eteenpäin olemme kiertäneet täällä pohjoissaarella. Ensimmäinen velvollisuus oli pääkaupunkiin Wellingtoniin tutustuminen. Alku ei vaikuttanut hyvältä: olimme molemmat väsyksissä, päivä oli järkyttävän kuuma ja majapaikkamme Motorparkissa (ainoa vapaana ollut järkevänhintainen majoituspalvelu) ei hemaissut.  Onneksi Wellington näytti meille skeptikoille parhaat puolensa. Vierailimme Te papa-museossa, Uuden-Seelannin kansallismuseossa ja tutustuimme useampiin vaikuttaviin näyttelyihin. Sitten Mika päästettiin irti ja tiemme suuntautui yllätyksellisesti paikallisiin panimoihin ja craft beer-pubeihin. Illasta tuli siis varsin hauska! Saimme Garage project-panimosta jopa matkaan pullollisen olutta, jota ei ollut vielä edes myynnissä. Hyvää oli, oluessa käytetty shampanja-hiiva antoi melkoisen määrän eri makuja! Ja yöllä nukutti hyvin pienestä liikenteen melusta huolimatta. Seuraavana päivänä Vanski pääsi ansaitulle varikkokäynnille. Uusien jarrupalojen ja pyöränlaakerin kanssa oli hyvä jatkaa matkaa sisämaahan päin ja kohti Tongariron luonnonpuistoa.


Maisemia Wellingtonin satamasta



Mikan kullannuput rivissä



Tawhai falls

Tongarirossa meitä odotti paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää. Elisa pääsi bongaamaan taas vesiputouksia, kun käytiin ihmettelemässä Tawhai fallseja. Näiden päivien ehdoton hitti oli kuitenkin Tongariro alpine crossing. Tämä maailman hienoimmaksi päiväreissuksikin tituleerattu kävely oli kyllä kehujensa arvoinen, vaikka emme päässeetkään sitä kokonaan kiertämään. Mt Tongariro ja Mt Ruapehu olivat nimittäin olleet aktiivisia joulukuusta 2012 lähtien ja paikalliset viranomaiset olivat sulkeneet osan reitistä. Me näimme kuitenkin kaikki parhaat osat reitistä. Ja kapusimme aika ylös: Autoparkki 1100 mpy ja parhaimmillaan olimme lähes 1900 metriä merenpinnan yläpuolella. Oli aivan upeaa ihmetellä tulivuoria, niiden keskellä olevia pieniä kraaterijärviä ja ympärillä leijailevaa savua. Tässä parhaita kuvia reissultamme:

South Crater 1650 mpy

Mt Ngauruhoe eli Mt Doom (Lord of the Ringsista) 2287 mpy


Red Crater 1886 mpy

Emerald Lakes 1730 mpy



Illaksi ajoimme Taupo-järven rannalle palautumaan päivän kapuilusta.  Rannalta pystyi vielä seuraamaan savun nousemista kraatereista. Myöhemmin illalla järvi kylpi kauniissa auringonlaskussa :)

Mt Tongariro Taupo-järveltä käsin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti